Vadregényes tájakon

Vadregényes tájakon, Románia, Közép Románia, Hargita, 2018-08-18, Teljes ellátás

A GPS koordináták nem elérhetőek

A keresett időpont már nem elérhető, kérjük keressen aktuális útjaink között!
Program
Vadregényes tájakon

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad – Király-hágó (rövid pihenő) – Kolozsvár – Nyárádtő - Ákosfalva – Balavásár – Szováta - Székelyudvarhely - Fenyéd - Zeteváralja - szállás Hargita megyében, Székelyvarságon (fogadás a panzióban székely módra házipálinkával).

2. nap: Pihenés és séta vezetővel a környék csodálatos lombos és fenyves erdeiben. Gombaszedés, erdei gyümölcsök és gyógynövények gyűjtése. Ismerkedés a havasi településsel, este bográcsozás, flekkensütés, tábortűz.

3. nap: Szekerezés Székelyvarságon, az erdőkkel szabdalt hegyi szórványtelepülésen a falut alkotó tanyabokrok között. A csapat közben megtekinti a kicsi, de vadregényes székely vízesést és ismerkedik az ősi mesterségekkel (zsindelykészítés, posztóványoló, kádározás, vízimalom, stb.)

4. nap: Délelőtt nosztalgikus szekértúra a Hargita hegyei között megbúvó, sűrű erdőségekkel körülvett kristálytiszta vizű tározótóhoz, ahol mindenki kedvére pihenhet, sétálhat, jó idő esetén napozhat és fürödhet, déltájban pedig falatozhat egy jót a Varságról kosarakban hozott házi finomságokból. Ebéd után ismét szekerekre száll a csoport, hogy izgalmas túrát tegyen a fenyvesek között fel az esztenákra, a birkanyájakhoz, hogy ott kóstolással egybekötve a juhsajt, juhtúró és orda készítésének rejtelmeivel ismerkedjék.

5. nap: Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) - Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) - Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) - vacsora után a panzióban színes népzenei kalandozás és táncház kezdődik, melynek része az udvarhelyszéki népviselet bemutatása.

6. nap: Búcsú Székelyvarságtól, hazautazás. Korond (vásárlási lehetőség a helyi székely fazekasság termékeiből) – Ákosfalva – Nyárádtő – Kolozsvár – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, négy alkalommal hideg ebéd, estebéd, táncház, idegenvezetés. Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 6000 HUF/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Cegléd - 4-es út (OMV), Szolnok - Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány - MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 5 éjszaka Székelyvarságon a Csorgókő Panzióban

Ellátás: teljes panzió; reggeli és vacsora a panzió éttermében, ebédidőben a négy ott töltött napon hideg élelem kosárból a kirándulások alatt. Az étkek főleg házi termékekből készülnek a helyi hagyományok alapján.

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

További információ

Aktív pihenés a Hargitán


Árlista és Ajánlatkérés

További időpontok:

Választott időpont: 2018-08-18 - 08-23 | 69 990 Ft -tól

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a szabad helyek ellenőrzése után általunk elkészített, Önnek megküldött "Utazási szerződés" kölcsönös aláírásával jön létre, majd  a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után lép hatályba.

A végleges adatokat, köztük az árat és az esetleges kedvezményeket az "Utazási szerződés" tartalmazza.

Az "Utazási szerződés" szövege itt olvasható. KATT!