Máramaros-Moldva, erdei vasúttal a havasokban

Máramaros-Moldva, erdei vasúttal a havasokban, Románia, Észak-Nyugat Románia, 2018-08-11, Reggeli
  • Máramaros-Moldva, erdei vasúttal a havasokban
  • Románia | Észak-Nyugat Románia
  • 2018-08-11 - 08-15
  • Reggeli
  • autóbusz
  • 59 400 Ft -tól
  • Árlista és Ajánlatkérés

A GPS koordináták nem elérhetőek

A keresett időpont már nem elérhető, kérjük keressen aktuális útjaink között!
Ellátás
reggeli
Közlekedés
autóbusszal
Program
1. nap
Korai indulás Budapestről. Csengersimai határátkelés után rövid városnézés Szatmárnémetiben: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait). A Szamos völgyében utazva elérjük Nagybányát, ahol meglátogatjuk a híres nagybányai festőiskola remekműveiben bővelkedő Képtárat, majd az Ásványmúzeumot, mely főleg a város környékéről származó csodaszép "bányavirágokkal" gyönyörködtet. A máramarosi megyeszékhelyről a közeli Koltóra utazunk, itt megnézzük a Teleki-kastélyt, ahol Petőfi és Szendrey Júlia töltötték mézesheteiket. Szállásunk is Koltón lesz.

2. nap
A Gutin-hágón átkelve beérünk a hegyek közé és felkeressük az Iza völgyében a világörökség részét képező fatemplomokat: Desze, Jód, Izakonyha. Borsafüreden, a Radnai-havasok népszerű üdülőhelyén felvonóval 2,1 km hosszan további 500 m-t megyünk felfelé, megízleljük a magashegyi fenyvesek világát. Napunk hátralévő részében átkelünk a Borsa-hágón a Máramarosi-havasok túloldalán fekvő Sucevitára, ahol szállásunk lesz.

3. nap
Napunk első programjaként megnézzük a világörökség részét képező moldvai kolostorok közül a sucevitait, majd Kacsikára, a moldvai lengyel, csángó katolikusok legfontosabb búcsújáró helyére utazunk. Megtekintjük a katolikus templomot, aztán továbbutazunk a XVI. sz-i freskókkal díszített, erődfalakkal körbevett Humor kolostorhoz. A közelben lévő voroneti kolostort Moldva fénykorában emeltette Nagy István fejedelem (Ştefan cel Mare). A templom épületét alapvetően meghatározza bámulatos külső festése. Késő délután ismét átkelünk a Borsa-hágón és elfoglaljuk szállásunkat Felsővisón.

4. nap
Napunkat vonatozással kezdjük, első utunk a „Mokanica” gőzös felsővisói indulási helyéhez vezet, ahonnan a Vasér-folyó mentén a Máramarosi-havasok egyik vadregényes völgyébe utazunk. Az egyszerű, fapados szerelvényen utasaink visszazökkennek a máramarosi emberek monarchia korabeli világába., csodálatos havasok között, bővízű patakok mentén utazunk. A végállomásnál levő pihenőhelyen alkalmunk lesz finom miccset, vagy más húsételt kóstolni. A vonat délutáni visszaérkezése után Máramaroszigetre megyünk. Rövid ismerkedés a várossal, szabadpromram a rendelkezésre álló idő függvényében, majd szállásunkra, Koltóra utazunk.

5. nap
Reggel első utunk Kismajtényba vezet a Rákóczi-féle szabadságharc fegyverletételének emlékművéhez. Nagykárolyban a szépen rendbe hozott Károlyi kastélyt nézzük meg, aztán Kaplonyba megyünk, ahol felkeressük a Károlyi család kriptáját, a család majd negyven tagjának nyughelyét. Utunkat érvidéki barangolással zárjuk: Érmindszenten Ady Endre szülőházát látogatjuk meg, Érsemjénben meg a Kazinczy Ferenc, Fráter Lóránd és Csiha Kálmán Emlékmúzeumot keressük fel, majd irány haza, érkezés Budapestre az esti órákban.
Az ár tartalmazza
Szállás faluturizmusban és szállodában***, reggeli, autóbusz, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza
Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, vacsora, belépők (kb. 90 RON) és a vonatjegy (nyugdíjasoknak 52 RON, teljesárú 67 RON)

Árlista és Ajánlatkérés

További időpontok:

Választott időpont: 2018-08-11 - 08-15 | 59 400 Ft -tól

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.