Auschwitz - Krakkó

Auschwitz - Krakkó, Lengyelország, Malopolsko - Krakkó, 2017-10-20, Ellátás nélkül
  • Auschwitz - Krakkó
  • Lengyelország | Malopolsko - Krakkó
  • 2017-10-20 - 10-22
  • Ellátás nélkül
  • autóbusz
  • 25 490 Ft -tól
  • Árlista és Ajánlatkérés

A GPS koordináták nem elérhetőek

A keresett időpont már nem elérhető, kérjük keressen aktuális útjaink között!
A szervező utazási iroda megjelölése: Lengyelország - Auschwitz - Krakkó
Leirás

Auschwitz – Krakkó: Ne felejtsd a múltat! Megrázó időutazás, mely Krakkó szépségével feloldódik.

Programleírás:

Este találkozunk Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál. Indulás pénteken, az esti / éjszakai órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Auschwitz-ba. Éjszaka az autóbuszon.

Szombat: A reggeli órákban érkezés a volt koncentrációs táborba, mely a legnagyobb német megsemmisítő tábor volt a II. világháború idején. Ez megközelítőleg 70.000 ember halálának színhelye volt. Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, mely az egész komplexum adminisztratív központja volt, majd a túránk további részében felkeressük Birkenau tábort is, ahol több százezer embert tartottak fogva, és körülbelül egymillió embert öltek meg. A meggyilkolt áldozatok pontos száma nem ismert. Az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt a legújabb becslések 1,1–1,6 millióra teszik. Az áldozatok emlékére 1947-ben múzeumot hoztak létre az auschwitzi koncentrációs tábor helyén. Különösen figyelemreméltó a 2004-ben átadott magyar nyelvű kiállítás. A fennmaradt fabarakkok, vasúti sínek, a krematórium romjai, milliók mártírhalálára emlékeztetnek. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy megrázó élményt jelent a tábor látogatása!

A délután folyamán felkeressük Lengyelország második legnagyobb városát Krakkót. Megtekintjük a Wawel dombot a Királyi palotával és a székesegyházzal, teszünk egy kellemes sétát a Visztula partján, majd a további nevezetességek (Főtér a Posztóházzal, Mária templom, stb.) látogatása.

Este fakultatív vacsora : kóstoljon bele a lengyel ételspecialitások világába, zenével és folklórműsorral. Jelentkezés 1. nap, útközben az idegenvezetőnél kb. 3.900 Ft vagy kb. 55 PLN.

22:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.

Vasárnap: Érkezés a hajnali / reggeli órákban az indulás helyszínére.

A programot magyar nyelvű idegenvezető kiséri.

Időjárás: Ősszel hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni meleg kabátot és pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Felszerelés: kényelmes, vízhatlan nem először hordott cipő,kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: a belépők mellé, érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal! (30-40 euró/fő)

Külön fizetendő: Auschwitz belépőjegy (3.200 Ft/fő), fakultatív vacsora (4.500 Ft/fő). (A belépőjegy, és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.)

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul. 

További felszállási lehetőségek:

Vác (Mobil Petrol benzinkút)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adjuk meg) Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.

Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára:1 000 Ft/fő.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/fő.

Javasolt: Betegség, baleset biztosítás megkötése, útlemondás biztosítás: 1%

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
A programok időrendi sorrendje változhat.

Árlista és Ajánlatkérés

További időpontok:

Választott időpont: 2017-10-20 - 10-22 | 25 490 Ft -tól

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.