Erdélyi borút

Kategória:
  • 28
  • KarpataljaDSCF0222_mod
  • Resize of DSCF0065
  • Resize of Carassia_classic_label_k
  • Resize of DSCF1347
  • Resize of IMAG5188
  • Resize of IMAG5190
  • Resize of IMAG5192
  • Resize of IMG_2622
  • Resize of IMG_3924
  • Takács Pincészet
  • birtok-1
  • fort2
  • fort3
  • fort4
  • tavoli-dron-2
  • terroir

„Jó boroknak szép hazája, Erdély”

Erdélyi borút

Utunk fő célja ízelítőt adni a partiumi, erdélyi borokból, bemutatva ugyanakkor Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyenyed, Gyulafehérvár városát és Vajdahunyad várkastélyét. Utunk során öt kiváló pincészetet keresünk fel, négynél borokat kóstolunk, egynél gyöngyöző borokat és pezsgőket.

 

Részletek:

Időpont: 2023. július 14-16., szeptember 8-10., 3 nap / 2 éj
Elhelyezés háromcsillagos szállodákban
Ellátás félpanzió, öt borkóstoló, egy ebéd.
Utazás: autóbusszal
Idegenvezetés Erdélyben
Részvételi díj: 145 000 Ft/fő
Egyágyas felár 22 800 Ft
Utasbiztosítás 1 800 Ft
Útlemondási biztosítás 2,5 %
Belépők: kb. 60 RON

 

Utunk térképen:

Utunk fő célja ízelítőt adni a partiumi, erdélyi borokból, bemutatva ugyanakkor Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyenyed, Gyulafehérvár városát és Vajdahunyad várkastélyét. Utunk során öt kiváló pincészetet keresünk fel, négynél borokat kóstolunk, egynél gyöngyöző borokat és pezsgőket.

  1. nap. Indulás kora reggel Budapestről, utazás Nagyváradra. Látogatás a püspökség fő látványosságainál: székesegyház, püspöki palota Szent László terem. Északra folytatjuk utunkat a Partiumban, azaz a Részeken északra, az apátságáról híres Szentjobbra. A nagy történelmi múlttal rendelkező, nemes borokat, egykoron a királyok borait termelő szőlészetben megnézzük az ültetvényt, a pincét, megismerkedünk a borok készítési módjával és megkóstolunk ötféle bort. Innen utunk a Szilágyságba, Kémerre vezet. Az itteni borok kiegyensúlyozottak, magas savtartalmuk miatt egyedi aromájúak és az ásványi anyagok gazdagsága miatt jellegzetes ízvilággal ismertetik a fogyasztót. A birtokon meglátogatjuk a szőlőt, a pincét, majd hatféle bort kóstolunk meg. A nap végén Zilahra megyünk, itt vacsorázunk szállodánkban.
  1. nap. Zilahról visszatérünk a Szilágysági-dombvidékre, méghozzá az izgalmas Kárásztelekre, ahol főként pezsgőt állítanak elő. A lebilincselő hegyek között még híres borászunk, boldogult Gál Tibor jelölte ki a „grand cru” dűlőt, melyen az ültetvényt telepítették. A pincelátogatás keretében gyöngyöző borokat és pezsgőket kóstolunk meg. Kárásztelekről Erdély szívébe, a „kincses” Kolozsvárra visz utunk. Ismerkedés a főtérrel, a bámulatos Szent Mihály templommal, a Mátyás király és vezérei alkotta szoborcsoporttal, Mátyás szülőházával, szabadprogram. Kolozsvárról a kollégiuma mellett borairól is híres Nagyenyedre megyünk. Rövid főtéri séta után megkezdjük ismerkedésünket a Nagyenyed-Csombord nevek jelezte méltán neves borvidékkel. Hatféle boron keresztül kapunk ízelítőt a helyi borokból. A nap végén gyulafehérvári szállásunkra megyünk, itt lesz vacsoránk is.
  1. nap. Reggeli után séta a gyulafehérvári vár belső utcáiban, megnézzük az 1000 éve az erdélyi katolicizmus központjának számító székesegyházat, benne Hunyad János sírjával. Az egykori kormányzói városból a Maros mentén utazunk Hunyad megyébe, ott is a Hunyadiak ősi fészkéről híres várkastélyhoz Vajdahunyadra. Visszatérve a Maros völgyébe hosszan kanyargunk a Sziget-hegység déli nyúlványai és a Ruszka-havasok között. A földrajzi értelemben vett Erdélyt éppen elhagyva elérjük az Arad-hegyaljai, más néven Ménesi borvidéket. A híres erdélyi bortudós, Csávossy György írta: A ménesi bor „…szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”. Itt nyolcféle bort kóstolunk (köztük természetesen királyleánykát és fekete leánykát is), majd egy kései ebéddel készülünk fel a hazafelé tartó útra. Érkezés Budapestre Arad és Szeged mellett elhaladva az esti órákban.

Ár:145.000 Ft

Jelentkezési lap

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Kérjük kattintson az Elfogad gombra, ha engedélyezi. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás