Asztrahány – Moszkva hajóút a Volgán

11 nap/ 10 éj
Kategória:
  • Volgavolga8
  • Volgavolgograd1
  • Volgajaroslav1
  • Volganyizsnyij-novgorod1
  • Volgaasztrahany1
  • VolgaSzamara1
  • Volgavolga6

Részletek:

Időpont: 2020. szeptember 11.-25.
Elhelyezés: szálloda****,  hajón kabinokban
Ellátás: teljes panzió
Utazás: repülővel, hajóval
Részvételi díj: 880.000 Ft
Utasbiztosítás – Basic: 8.100 Ft/fő
– Extra: 10.650 Ft/fő
– Exclusive: 13.650 Ft/fő
Útlemondási biztosítás 1,5 %
Vízumdíj 19 000 Ft/fő

Választható szolgáltatások:

Egyágyas felár: 72 000 Ft/fő
Szaraj-Batu kirándulás: 21.500 Ft/fő
Asztrahány Művészeti múzeum: 6.500 Ft/fő
Tretyakov képtár: 26 500 Ft/fő
Novogyevicsij kolostor: 10 900 Ft/fő
Moszkva esti fényekben és metró 19 900 Ft/fő
Folklór est Moszkva 29 300 Ft/fő
Szergiev Poszad (ebéddel): 33 400 Ft/fő
1.nap: Budapest – Asztrahány

Utazás Budapestről moszkvai átszállással, menetrend szerinti járattal Asztrahányba. Éjszakai érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Asztrahányban.

2. nap: Asztrahány

A reggeli követően, a délelőtti órákban kijelentkezés a szállodából. Fakultatív programként Arany Horda ófővárosába, Szaraj-Batu-ba kirándulunk. Az Arany Horda 1236-tól kezdődően a Mongol Birodalom része, majd később az utódállama volt. A híres Selyemút Európa és Ázsia között itt haladt át. 1395-ben a várost teljesen lerombolták. 2011-ben egy filmforgatás miatt Szaraj Batu-t díszletként megalkották. A forgatás után a díszletet nem bontották le, hanem Asztrahány városának ajándékozták, és amelyet múzeummá alakítottak. Az óváros az Arany Horda kultúráját idézi fel. Olyannyira, hogy még egy, az Arany Horda korában használt vízellátási rendszert is felállítottak. Azon utasaink részére, akik a fakultatív programon nem vesznek részt, szabadidő Asztrahányban (a bőröndjeiket a szálloda csomagmegőrzőjében hagyhatják). A délutáni órákban transzfer a kikötőbe, a kabinok elfoglalása a hajón. Vacsora a hajón.

3. nap: Asztrahány

A reggelit követően autóbuszos városnézés Asztrahányban. A város a Kaszpi-tenger menti alföldön, a Volga folyó deltájának 11 szigetén, a folyó Kaszpi-tengeri torkolatához közel, Európa és Ázsia határán fekszik. A 13. században tatárok által alapított város egyik legfőbb nevezetessége az asztrahányi vár, a Kreml az 1580-as évektől az 1620-as évekig épült. Két hatalmas székesegyházát 1700-ban és 1710-ben szentelték fel. Az épületek megőrizték a hagyományos orosz építészet jellegzetességeit, de külső díszítésükben barokk hatás érződik. A városban található még a Fehér mecset, valamint a Kirovszkij piac, amely nevét a várostól mintegy 50 km-re délre található Kirovszkij községről kapta. Városnéző programunk során a Kremlt látogatjuk meg. A városnézés után fakultatív programként a Művészeti múzeumot látogathatjuk meg. Ebéd a hajón. Este kapitányi üdvözlő vacsora (egy elegánsabb öltözék szükséges). Kihajózás Moszkva felé.

4. nap: Hajózás Volgográd felé

Utazással töltjük a napot. A hajóút során napközben és az esti órákban különféle, változatos animációs és szórakoztató programokat szerveznek a vendégek részére, mint például: zenés estek a bárban, orosz tánc- és nyelvleckék, orosz teaceremónia, bingó.

5. nap: Volgográd

Megérkezünk Volgográdba, amely Oroszország délkelet-európai részének egyik legfontosabb városa. A város 80 km hosszan terül el a Volga mentén, itt kezdődik a folyam deltája. A várost sokáig Sztálingrádnak hívták, amely név ismerősen cseng a második világháborúban zajlott nagy sztálingrádi csatáról (1942). A súlyosabb harcok színhelyei (Pavlov-ház, gabonasiló, egyes gyártelepek) múzeumként ma is látogathatók. A város egyik legfőbb látványossága a Mamayev-domb, amelyen megcsodálhatjuk a Haza anyácska szobor monumentalitását. Ez az emlékmű az építésekor a Föld legmagasabb szobra volt. Autóbuszos városnézés. A kihajózást követően ebéd a hajón.

6. nap: Szaratov

Autóbuszos városnézés Szaratovban, a szovjet korban elzárt városban. A települést külföldiek nem látogathatták, ugyanis fontos hadiipari központ volt. A települést 1590-ben Rettegett Iván cár alapította. Jurij Gagarin asztronauta a helyi egyetemen tanult, melyet később róla neveztek el. A város bájos hangulatát épületei és parkjai adják, többek között a moszkvai barokk stílusban épült Szentháromság katedrális (17. század). A kihajózást követően ebéd a hajón.

7. nap: Szamara

A délutáni órákban érkezés Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába. Történelmi város, a középső-volgai régió fontos központja. A települést a 16. században alapították, jelentős fejlődést a 19. században ért el, ennek nyomát őrzi ma is a város, sok kulturális létesítményt ekkor alapítottak. 1935-1991 között Kujbisev volt a neve. Autóbuszos városnézés, melynek keretében meglátogatjuk a Művészeti Galériát.

8. nap: Kazany

A késő délutáni órákban érkezés Kazanyba, amely Oroszország egyik legrégebbi települése, a Tatár Köztársaság fővárosa. A várost 1005-ben alapították, és a későbbi időkben az Arany Horda fontos településévé vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja. A város leghíresebb szülöttje Rudolf Nurejev balett táncos. A legfontosabb látnivaló a Kreml, ahol az orosz építészeti emlékek szinte érintetlenül maradtak fenn. Autóbuszos városnéző programunk alkalmával megtekintjük a létesítményt. A Kreml védett történelmi épületegyüttes 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

9. nap: Csebokszári

Délelőtt megérkezünk Csebokszáriba, amely Oroszország egyik jelentős történelmi városa és a Csuvas Köztársaság fővárosa. A régió fontos kereskedelmi, kulturális, gazdasági, politikai és oktatási központja. Legfontosabb látnivalója és történelmi emléke a Vvegyenszkij katedrális. A templom építésére 1555-ben Rettegett Iván cár adott utasítást. Az idők folyamán többször felújították, de ma is hűen őrzi 17. századi formáját. Autóbuszos városnézés.

10. nap: Nyizsnij Novgorod

A reggeli órákban érkezés Nyizsnij Novgorodba, mely Oroszország 5. legnagyobb városa. A várost 1221-ben a Volga és az Oka folyók összefolyásánál alapították meg. Országos jelentőségű közlekedési csomópont, itt vezet a Transzszibériai vasútvonal egyik ága is. 1932-1990-ig a város a Gorkij nevet viselte Makszim Gorkij író neve után. Leghíresebb ipari létesítménye a Gorkij autógyár volt, itt gyártották a GAZ terepjárókat és a Volga személygépkocsikat. Autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a Kremlt. Autóbusszal az utasok Gorodetsbe utaznak. A hajó Gorodetsben várja az utasokat.

11. nap: Kosztroma – Jaroszlávl

A reggeli órákban érkezés Kosztromába, autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük az ipatyevi kolostort és a szentháromság katedrálist. Ebéd után, a délutáni órákban a hajó az Aranygyűrű városainak egyikénél, Jaroszlávlnál köt ki. Jaroszlávl jelentős ipari, kulturális és tudományos központ Oroszországban, mely a Volga és a Kotoraszl folyó találkozásánál épült fel. A város történelmi központját 2005-ben felvették az UNESCO világörökségi listájára. A 17. században a város gazdag kereskedelmi központ volt, virágzó építő- és díszítőművészettel, amelyről a ma is látható régi épületek tanúskodnak. Az autóbuszos városnézés során a Megváltó Átváltozása kolostort és Illés próféta templomát keressük fel. Egy kis szabadidő a helyi piacon.

12. nap: Uglics

A délelőtti órákban érkezés Uglicsba, az Aranygyűrű városainak egyik állomására, a Volga jobb partján található ősi orosz városba. A gyalogos városnézés keretében megtekintjük Rettegett Iván Dimitrij nevű kisfiának titokzatos halálának emléket állító Vérző Dimitrij templomot, majd az egykori Kreml területén sétálhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Volga folyóra. Este kapitányi elköszönő vacsora (egy elegánsabb öltözék szükséges).

13. nap: Moszkva

A kora délutáni órákban kikötés Moszkvában. Autóbuszos városnézésünk során végighaladunk a leningrádi sugárúton, a csodásan felújított Tverszkaja utcán, elhaladunk a KGB épülete, majd a Megváltó Krisztus Székesegyház, az ortodox vallás egyik páratlan remekműve mellett. Ezt követően fakultatív programként a Tretyakov képtárat kereshetjük fel. A 19. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotásai találhatók meg. Vacsora a hajón. Este fakultatív programként autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet mutatnak, mint nappal. Ezt követően a moszkvai metrót keressük fel. A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága kb. 300 km. Páratlan élményt nyújt méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metró Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.

14. nap: Moszkva

A délelőtti órákban folytatjuk városlátogatásunkat a Kreml megtekintésével: Kongresszusi palota, Szenátus tér, Cár ágyú és harang és a 3 székesegyház, melyek közül egyet belülről is megtekintünk. Ezt követően a Vörös térre érkezünk, ahol megtekintjük a világ egyik leghíresebb terének látnivalóit, némi szabadidővel fűszerezve. Ebéd a hajón. Délután fakultatív programként a Novogyevicsij kolostort keressük fel. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség és közéleti személyiség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Nyikita Hruscsov és Borisz Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Az esti órákban fakultatív programként egy folklór előadáson lehet részt venni. Késő este vacsora a hajón.

15. nap: Moszkva – Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Fakultatív kirándulás az arany gyűrű városainak egyik tagjába, Szergiev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a Világörökség része. Ebéd Szergiev Poszádban. Azon utasaink részére, akik a fakultatív programon nem vesznek részt, szabadidő Moszkvában. Hazautazás Moszkvából az esti órákban közvetlen repülőjárattal Budapestre.

Ár:880.000 Ft

Jelentkezési lap

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Kérjük kattintson az Elfogad gombra, ha engedélyezi. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás