Medvekaland Erdélyben

Foglalás

Időpontok:   2018. május 3-7.
Elhelyezés:   faluturizmusban, 2-3 ágyas szobákban, magánházaknál
Ellátás:  félpanzió
Utazás:  autóbusszal
Részvételi díj: 74.990 Ft/fő HELYETT MOST CSAK 49.990 Ft/fő
Egyágyas felár:  10.000,- Ft/fő
Helyi költségek: belépők (kb. 300 RON)
Utasbiztosítás:  2 950 Ft
Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő
Audioguide:    1.450Ft/fő

Program:

1. nap: Elutazás reggel 6.00 órakor. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés Zetelakára az esti órákban, a szállások elfoglalása, vacsora (4 éj).

2. nap: Látogatás a parajdi sóbányában, majd kirándulás Szovátára, ismerkedés a híres gyógyüdülőhellyel, séta a Medve-tó körül. Délután Korondon vásárlási lehetőség a fazekasmesterség remekeiből. Farkaslakán és Szejkén Tamási Áron és Orbán Balázs síremlékénél emlékezünk Székelyföld nagyjaira.

3. nap:  Reggeli után a Hargitára kirándulunk. Egy darabig autóbuszunkkal utazunk, majd egy traktor vontatta pótkocsira szállunk át és az út további részét ezen utazva tesszük meg. A Hargita menedékházban elfogyaszthatjuk magunkkal hozott tízórainkat, majd az erőgyűjtés után nekivágunk a Hargita gyalogos meghódításának. Miután visszatérünk a túráról, igény szerint két fogás közül választhatunk: pisztrángot vagy flekkent fogyaszthatunk főtt burgonyával.
Ezen a napon még egy kalandban lehet részünk: ma a medvéket fogjuk meglesni! Vadászok kíséretében érjük el azt a helyet, ahonnan az érdeklődők közvetlen közelről, teljesen biztonságosan leshetik, illetve fotózhatják a medvéket. A medveles egy kifejezetten erre a célra készült, termós ablakkal ellátva, amire főleg  azért van szükség, hogy az emberi szagot a medvék ne érezzék, mert akkor nem jönnek elő.

4. nap: Reggeli után a Tolvajos-tetőn keresztül elsőként Csíkszeredára, Hargita megye székhelyére érkezünk. A városban 1 óra szabadidő áll rendelkezésre. Innen továbbutazunk a Gyilkos-tóhoz, majd gyalogos sétát teszünk a Békás-szoros égbenyúló sziklái között. Visszafelé utunkon a Libán-hágón keresztül Szárhegyre igyekszünk, ahol a Lázár-kastélyt tekintjük meg. Ebben a kastélyban töltötte Bethlen Gábor, Erdély nagy fejedelme gyermekkorának 4 évét.

5. nap: Reggeli után indulás hazafelé, útközben megállás Kolozsváron, séta a belvárosban (Szent Mihály plébániatemplom, Mátyás király szülőháza, Fő tér). Várható érkezés Budapestre az esti órákban.