Dél-Lengyelország és magyar vonatkozásai

Aktuality
Dél-Lengyelország és magyar vonatkozásai

Dél-Lengyelország és magyar vonatkozásai

2017-07-06

Rovid leiras

A történelmi emlékekben gazdag Dél-Lengyelországot járjuk be, Dunajecen tutajozunk

Program

  • 1. nap: Krakkó Folyamatos utazást követően érkezés Lengyelországba, Krakkóba. Ismerkedés világörökségi listán is szereplő várossal. Látogatást teszünk a várban, azaz a Wawelben és a székesegyházban, ahol Báthory István sírja található. Innen a Rynek (főtér), a posztóház és a Mária-templom lesznek a következő látnivalók. Vacsora a szállodában.
  • 2. nap: Tarnow - Rzeszów - Lancut - Przemysl A napot Bem városában, Tarnowban kezdjük. Felkeressük a szabadságharc tábornokának síremlékét, megcsodáljuk Lengyelország talán legszebb főterét. Rzeszówba érkezve városnézés: főtér, a mágnások utcája és a Szent Kereszt-templom. Napunk végén elérünk Przemyslbe, itt vacsora és szállás.
  • 3. nap: Przemysl - Krasiczyn - Sanok - Krosno Przemyslben megismerkedünk a várossal és erődrendszerével, mely az I. világháború szörnyű vérfürdőinek egyik helyszíne volt. Felkeressük a katonai temetőt, a legnagyobb erődöt, az I-est, a magyar erődöt (XV-ös), a XII-es Werner erődöt, benne a múzeumot, az óvárost a tűztoronnyal. Délután végigutazunk Kis-Lengyelországon át Ószandecre (Stary Saczban), itt vacsora és szállás.
  • 4. nap: Stary Sacz - tutajozás a Dunajec-áttörésen - Nedec Reggeli után felkeressük a Stary Sacz-i klarissza kolostort, amely IV. Béla lányának Boldog Kingának nyughelye, majd látogatást teszünk a pápai mise emlékhelyénél, megnézzük a székely kaput. A városból elindulva kitérőt teszünk Limanowa-ra, ahol a 368. számú katonai temetőt, valamint Muhr Ottmár ezredes neoreneszánsz mauzóleum-kápolnáját tekintjük meg. Közeledve a hazafelé Sromowce Wyzne-ben tutajokra szállunk és a Dunajec vadregényes vidékén robogunk együtt a vízzel. Folyamatos utazással érjük el Budapestet az esti órákban.
Részvételi díj 57 500 Ft (186,69 €)