Passau-Budapest hajóval

Pozsony, Alsó-Ausztria, Dunamente, Felső-Ausztria, Alsó-Bajorország
Pozsony, Bécs, Melk, Linz, Passau

 

 

Program

1. nap: Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe utazunk, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot és kertjét. Továbbutazás Ennsbe, Ausztria legrégebbi városába: séta a főtéren, ismerkedés a város történetével. Innen Linzbe, Felső-Ausztria fővárosába utazunk, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

2. nap: Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon zsilipelünk Jochensteinnél, majd osztrák területre érünk. Engelhartszellnél kikötünk és felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort. Hajónkra visszaszállva áthaladunk a Duna legfestőibb, s egyben a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyarán a Donauschlinge (Duna-hurok) vidékén. Újabb két zsilipelés után kora este Linzbe (2135 fkm), Felső-Ausztria fővárosába érünk. Szállás az előző napi helyen.

3. nap: Reggeli után autóbusszal Wallsee-be (2095 fkm) utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék elérjük az ybbs-i zsilipet, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elérjük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Ahogy az apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel kastélya, a Duna-mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várába, ahonnan Pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra visszaszállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között megcsodáljuk Dürnstein várát, majd Kremsben (2002 fkm) kikötve sétát teszünk a városban. Autóbuszra szállva a szálláshelyünkre utazunk.

4. nap: Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk. Megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd hajóra szállunk és a freudenaui zsilipelés után a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, majd autóbusszal a közeli Scloßhofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastély együtteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Szállás Pozsonyban.

5. nap: Reggeli után sétát teszünk Pozsony Óvárosában, majd hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, megvalósult részével. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákba

 


Időtartam

5 nap/4 éjszaka

Ellátás

reggeli

Utazás módja

Busszal, Hajóval

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. szeptember 12. 125.400 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. szeptember 12. BBP biztosítás 2.750 Ft/fő
2017. szeptember 12. egyágyas felár 31.800 Ft/fő
2017. szeptember 12. félpanziós felár 20.750 Ft/fő
2017. szeptember 12. kikötői illeték 12.200 Ft/fő
2017. szeptember 12. Rádióvevős fülhallgató 1.990 Ft/fő
2017. szeptember 12. útlemondási biztosítás 1.880 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. szeptember 12-16., (5 nap/4 éj)

Elhelyezés: közepes színvonalú szállodák, fürdőszobás szobáiban

Ellátás: reggeli

Utazás: Passau (2225 fkm) – Budapest (1645 fkm) útvonalon 60 személyes, kétszintes, zárt és nyitott térrel, büfével rendelkező hajóval és busszal, a Budapest-Passau útvonalon kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Idegenvezetés: mind a hajón, mind az autóbuszon

 

Részvételi díj: 125 400 Ft/fő;

Egyágyas felár: 31 800 Ft/fő

Félpanziós felár: 20 750 Ft/fő

Kikötői illeték: 12 200 Ft/fő

Rádióvevős fülhallgató felár: 1 990 Ft

Kötelező útlemondási biztosítás: 1 880 Ft/fő

Köteleő baleset-, betegség- és, poggyászbiztosítás: 2 750 Ft/fő

A részvételi díj a belépőket (kb.: 45 EUR/fő) nem tartalmazza.

A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével.


Utunk térképen:


Passau-Budapest hajóval nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek