Ízek és látnivalók ínyenceknek - Magyar Konyha Napja

Bácska, Bánát, Szerémség, Bánság
Pétervárad, Szendrő, Belgrád

 

 

Program

 

1. nap: Délvidéki ízelítő

Indulás a reggeli órákban Budapestről. Röszkei határátkelés után Zentára látogatunk. Séta a városban, majd megtekintjük a zentai csata emlékművét. Tovább utazva dél felé Óbecsénél megnézzük a Ferenc-csatorna torkolatát és az Eiffel zsilipet. Átkelünk a Tiszán, időjárástól és az előző napokban hullot csapadékmennyiségtől függően ismerkedés Törökbecsével, vagy utazás az aracsi pusztatemplomhoz. Délután Nagybecskereken felkeressük a katolikus székesegyházat, aztán Pancsován át Székelykevére utazunk. Itt elfoglaljuk szállásunkat, vacsorázunk, a szakácsok és segítőik felkészülnek a másnapi főzésre.

 

2. nap: Gasztro-program várakkal

A Magyar Konyha Napjának ünnepélyes megnyitója, kultúrműsor a falu színpadán. Séta, tekergés a füstölgő üstök alkotta utcákban, zene, tánc, kóstolgatás, kortyolgatás, kora délutántól étkezés az egyéni ízlés választotta kondéroknál. Mikor a bográcsunk kiürül, a főzésben segédkezők elrakodnak. Délután kirándulás a szendrői várba, majd a kevevári „várba” a Duna makettjéhez. Ismertető előadás a Duna zuhatagi szakaszáról.

 

3. nap: Krassó-Szörény szépségei

Reggeli után elindulunk a Duna mentén, a Delibláti homokpuszta déli részén. Barátságos dombor-erdős vidéken haladva jutunk el Fehértemplom városába, majd határátkelés Romániába. Utazás Oravicabányára. Itt vonatra szállunk, hogy egy páratlanul szép erdei vasutazással, alagutakon, viaduktokon át, az alig ismert, ám csodaszép és vadregényes Krassó-Szörényi-érchegységben eljussunk Stájerlakaninára. Visszaszállva autóbuszunkra utazás Temesvárra. Rövid séta és szabadprogram egykori fővárosunkban. Érkezés Budapestre késő este.

 

 


 

 

Időtartam

3 nap/2 éjszaka

Ellátás

félpanzió és egy ebéd

Utazás módja

Busszal

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. október 6. 33.800 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. október 6. BBP biztosítás 1.650 Ft/fő
2017. október 6. egyágyas felár 3.400 Ft/fő
2017. október 6. útlemondási biztosítás 510 Ft/fő

Tudnivalók

Az út ritka, máskor nem látogatott látnivalókban is bővelkedik. Fő célja azonban a székelykevei Magyar Konyha Napján való részvétel, ahol a HON Tours bográcsot állít. Ez azonban nem zárja ki, hogy a buszunkon több főző csapat is utazzon. Ha tehát az utasok közül más is kedvet érez, hogy az eseményen szakácsként, kuktaként vegyen részt, ha valaki be szeretné mutatni egy receptje kiválóságát, akkor jelezze felénk, ismertetjük majd vele a székelykevei szervezők feltételeit.

Időpont: 2017. október 6-8. (3 nap/2 éjszaka)

Elhelyezés: Székelykevén faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal

Ellátás: félpanzió és a 2. napon ebéd csoportunk bográcsából

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

 

Részvételi díj: 33 800 Ft/fő

Egyágyas felár: 3 400 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 510 Ft/fő

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 1 650 Ft/fő

A részvételi díj a belépődíjakat (kb. 5 EUR) nem tartalmazza.

 

A Magyar Konyha Napjáról olvashat a HON-os Blogban.

Az utazás útvonalát az alábbi térképen látja: (A térképen a látnivalók jelzőire kattintva további információt, képeket talál.)


Magyar Konyha Napja nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek