Dél-Erdély csodái

Erdély, Székelyföld
Torockó, Arad, Vajdahunyad

 

 

Program

1. nap: Temesvár - Erdélyi-Vaskapu - Demsus - Őraljaboldogfalva - Csernakeresztúr

Kora reggeli budapesti indulás után határátlépés Kiszomborinál. A Bánság településein át elérjük Temesvárt, a vidék központját, az egykori Monarchia egyik legjelentősebb városát. Városnézés: a három főtér a barokk kortól a XX. századig. Karánsebesen át elérjük az Erdélyi-Vaskaput. Átkelve a Ruszka-havasok hágóján megcsodáljuk XIII. századi demsusi és őraljaboldogfalvi templomokat. A Sztrigy-völgyében északra haladva elérjük Csernakeresztúrt. Vacsora és szállás a bukovinai székelyek falujában.

 

2. nap: Bilea-tó - Kerc - Fogaras - Törcsvár

A Déli-Kárpátok északi oldalán haladva elérjük az Olt völgyét. Itt rákanyarodva a híres-hírhedt transzfogarasi országútra, 2000 méteres magasság fölé kapaszkodunk az "Erdélyi Alpoknak" is nevezett Fogarasi havasokban, egészen a Bilea-tóig, ahol a növényzetet már csak mohák, zuzmók jelentik. Rövid szabadprogram, tóparti séta után leereszkedünk a hegyről és aa kerci cisztercita apátság romjait keressük fel, majd a fogarasi várnál sétálunk. Napunkat a törcsvári kastély megtekintésével zárjuk, mely egy ideje ismét a Habsburg család tulajdona. Vacsora és szállás Törcsváron.

 

3. nap: Sinaia - Brassó - Prázsmár - Kőhalom - Segesvár

Reggeli után a Bucsecs-hegységet megkerülve Sinaia-ra megyünk, hogy bejárjuk az egyik leghíresebb román látnivalót, a Peles-kastélyt. A Tömösi-hágón átkelve a hajdan szászok lakta Brassóba ereszkedünk vissza, városnézés: Fekete-templom, főtér, várfalak. Maradva a Kárpátok délkeleti csücskében Prázsmárra utazunk, Erdély egyik legszebb erődtemplomához (a Világörökség része). Ezután a nemrég szépen rendbe tett Kőhalom várát keressük fel. Vacsora és szállás Segesváron.

 

4. nap: Segesvár - Berethalom - Nagyszeben - Szászsebes - Gyulafehérvár

Reggeli után városnézés az egyik legszebb szász városban, Segesváron: várnegyed (szintén Világörökség), Óratorony, Schullertreppe. Innen a Nagy-Küköllő völgyében haladunk Berethalomig, az egykori püspöki erődtemplomig. Nagyszebenbe, a jelenlegi és a történelmi Erdély egyik legjelentősebb városába utazunk. Sétálunk a szépen helyreállított főtéren, a sokat látott várfalak között, majd Szászsebesen, utunk következő állomásán a csodálatos gótikus templomot és a Szapolyai Házat tekintjük meg. Napunk utolsó városa Gyulafehérvár, az egykori fejedelmi város: a korszerű védművek, a Károly-kapu, a román stílusú érseki székesegyház, benne - többek között - Hunyadi János sírjával. Vacsora és szállás Csernakeresztúron.

 

5. nap: Vajdahunyad - Déva vára - Arad

Reggeli után Vajdahunyad várkastélyát, a Hunyadi család fészkét, majd "magos Déva várát" csodáljuk meg, majd a Maros völgyében gyors iramban utazunk hazafelé. Programunkat Aradon, a "magyar Golgota városában" zárjuk: Zala György híres szoborcsoportja után a Vértanúk Emlékművénél búcsúzunk Dél-Erdélytől. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Időtartam

5 nap/4 éjszaka

Ellátás

félpanzió

Utazás módja

Busszal

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. július 5. 69.800 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. július 5. BBP biztosítás 2.750 Ft/fő
2017. július 5. egyágyas felár 14.800 Ft/fő
2017. július 5. útlemondási biztosítás 1.050 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. július 05-09. (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: Csernakeresztúron faluturizmusban, 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Törcsváron és Segesváron *** szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: az utazás időtartama alatt

Részvételi díj: 69 800 Ft/fő

Egyágyas felár: 14 800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 1  048 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:  2 750Ft/fő

A részvételi díj a belépődíjakat (kb. 150 RON/fő) nem tartalmazza.


Útvonal térképen (minden nap más színnel):


Dél-Erdély csodái nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek