Hajózás a Dráván és a Dunán Drávaszabolcstól Mohácsig

Program

Indulás Budapestről reggel 5, Pécsről reggel 7 órakor, utazás Drávaszabolcsra. Kiléptető határvizsgálat után indulás a Dráván a 78-as fkm-től lefelé. A szűk, kanyargós, természetes állapotú folyón egyedülálló élmény a tavaszi hajózás. Pár óra múltán elérjük Eszéket (21 fkm), a Drávaszög központját. Itt be- majd rögtön kilépünk Horvátországból és folytatjuk utunkat az eszéki vár, majd kikötők mellett. Itt már a Dráva szélesebb, kevésbé szeszélyes szakaszán haladunk a Kopácsi-rét természetvédelmi terület, csodálatos vízivilág mellett. Almás község közelében elérjük a Dunát (1383 fkm). Balra fordulva innen kezdve felfelé, árral szemben hajózunk. A Duna ezen szakaszát az éles kanyarok, szigetek, fehérlő homokpadok jellemzik. Apatin (1402 fkm) mellett elhaladva megismerjük a város történetét. A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe. Hajós utunk befejeztével autóbuszra szállunk és Pécsre  illetve Budapestre megyünk. A hajózás hossza: 78 km a Dráván és 66 km a Dunán.

 

(Fontos: Amennyiben a Dráva vízállása nem megfelelő, úgy reggel autóbusszal Pécsről Eszékre utazunk. Városnéző séta a belvárosban és a várban. Dél körül a csoport hajóra száll, majd elindul a Dráván lefelé a program szerint. Ebben az esetben a Dráván 21 km-t, a Dunán 66 km-t hajózunk. Tekintettel a Dráva szeszélyesen ingadozó vízállására, teljes bizonyossággal csak három nappal korábban állapítható meg az indulási kikötő. Az elmúlt 11 év vízállás adatai alapján statisztikailag az egyik legvalószínűbb időpont a drávaszabolcsi induláshoz utunk napja.)

Időtartam

1 nap

Ellátás

nincs

Utazás módja

Busszal, Hajóval

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. május 28. Budapest indulás felára 4.700 Ft/fő

Tudnivalók

A hajó 126 éves, 2011-ben teljes átépítésen, felújításon esett át, luxus kivitelű. Hossza 32 m, szélessége 5,7 m, maximális utaslétszám 63 fő. Van zárt és nyitott utastér, fedett és fedetlen fedélzet, dohányzó rész. A hajó központja a korszerű konyha, ahol a hajózás és a gasztronómia találkozik, ahol italokkal, ételekkel várják utasaink igényeit. Az ebéd ára kb. 1000-1500 Ft.

Az utazás során idegenvezetés van, mely szól mind a folyóról, mind a parti látnivalókról, mind a hajózásról.

Részvételi díj pécsi indulással: 14 900 Ft/fő

Budapesti indulás felára: 4 700 Ft/fő

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek