Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában

Program

1. nap: Debrecen (Pécs) - Budapest – Szeged – Szerbia – Szófia (770 km)

Reggel indulás. Határátlépés Szerbiába, majd Bulgáriába. Este rövid séta a belvárosban. Látjuk a kivilágított fővárost és néhány épületet, melyet másnap jó fényiszonyok közt is le tudunk fényképezni. Szállás Szófiában.

2. nap: Szófia – Veliko Tarnovo (230 km)

Reggeli után buszos városnézés keretében - rövid kiszállásokkal -, megtekintjük a főváros legfőbb nevezetességeit: Alekszandr Nyevszkij Székesegyház, Banja Basi mecset, Parlament és a Nemzeti Balett és Operaház épületét. Ezután elhagyjuk Szófiát és a jelenlegi fővárosból, az egykori fővárosba, Veliko Tarnovoba utazunk. A település Bulgária egyik legszebb városa, mely több dombra épült, amit a Jantra folyó vesz körül. A városban tartották az első nemzetgyűlést és itt fogadták el az állam első alkotmányát is. Egyik legfőbb nevezetessége az a hatalmas vár, melynek alapjai a római korból származnak. Ma elsősorban erődített falai, bástyái és kapui maradtak meg. Ellátogatunk a Caravec-negyedbe, ahol többek között a város egyik legnagyobb templomát, a Történeti Múzeumot és a régi börtön épületét is látni fogjuk. Az esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. nap: Veliko Tarnovo – Arbanasi – Várna (230 km)

A reggelit követően a XIV. század végén alapított gyöngyszemet, Arbanasi műemlékfalvát nézzük meg. Az itt látható templomok és épületek egyedülálló építészeti és művészeti emlékek. Van köztük olyan templom, melyet 3600 bizánci freskó díszít. A délutáni órákban megérkezünk szálláshelyünkre, amely a tengerpart közelében található (2 éj). Délután szabadidő, fürdés, pihenés.

4. nap: Várna

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen, fürdik a homokos bolgár tengerparton, vagy eljön velünk, és egy fakultatív kirándulás keretében megtekinti a régió legismertebb városát és környékét. Akik ezt a programot választják, azokkal reggel Várna városnézésre indulunk: Várnai csata emlékparkja, katedrális, belváros. Ezt követi egy különleges természeti képződmény megtekintése. Ez a Kőerdő. Egyedülálló látványosság. Továbbhaladva az Aladzsa sziklakolostort keressük fel. Ez egy mészköbe vájt templom. Délután érünk vissza szállásunkra. Ezt követően pihenés, fürdési lehetőség. Várna és környéke fakultatív kirándulás belépővel (jelentkezés a helyszínen): 30 €

5. nap: Várna - Neszebár – Pomorie – Plovdiv (390 km)

Reggeli után az ország legnagyobb üdülőövezetének, a Napospartnak a legrégebbi településére, Neszebárba megyünk. Az óvárost a görögök alapították időszámításunk előtt az V. században, mely napjainkban az UNESCO Világörökség része. A kis szigeten 41 templom található, mely bizánci stílusban épült. Jellegzetes bolgár faházaival, kis vendéglőivel, szűk utcáival felejthetetlen élményt nyújt. Ezt követően a pomorie-i Szent György kolostort látogatjuk meg. A kolostor különlegességét, az adja, hogy ez az egyetlen pravoszláv kolostor Bulgáriában, ami nem a hegyekben, hanem a tengerparton épült. Szent György a pravoszláv egyház egyik legnépszerűbb szentje, ezért ő a névadó. Itt lesz lehetőség vásárolni a szerzetesek által készített borból illetve helyi pálinkából (rakija). Ezt követően Plovdivba utazunk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

6. nap: Plovdiv – Rila – Szófia (350 km)

A reggelit követően Bulgária második legnagyobb városát, Plovdivot fedezzük fel. A települést időszámításunk előtt alapították. Főként a római kori emlékeket, fából készült, és reneszánsz stílusú hazákat tekintünk meg sétánk során. Ezt követően a főváros felé tartva kitérőt teszünk a pravoszláv egyház egyik legismertebb kolostorához Rilába, amely szintén a Világörökség részét képezi. A meseszép kolostort a X. század környéken remeteségbe vonult Rilai Szent János követői alapították. Talán ez Bulgária legismertebb látványossága, így megéri a kicsit hosszabb utazást. A kolostor megtekintése után Szófiában elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Szófia – Szerbia – Budapest (770 km)

Reggel hazaindulunk és Szerbia és Szeged érintésével az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Időtartam

7 nap/6 éj

Ellátás

félpanzió

Utazás módja

Busszal

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. szeptember 3. 129.500 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. június 18. BBP biztosítás 3.850 Ft/fő
2017. június 18. egyágyas felár 32.000 Ft/fő
2017. szeptember 3. BBP biztosítás 3.850 Ft/fő
2017. szeptember 3. egyágyas felár 32.000 Ft/fő

Tudnivalók

Várna fakultatív kirándulás belépővel: 30,00 Euro

Szófia - Banja Bashi dzsámi: 2 BGN

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Szállás: ***-**** szálloda

Ellátás: Félpanzió

Szófia - Zsinagóga: 6 BGN

Veliko Tarnovo - Carevec (2 múzeum): 14 BGN

Arbanasi: 7 BGN

Aladzsa kolostor: 5 BGN

Neszebár - Megváltó temploma: 4 BGN

Neszebár - Szent István templom: 6 BGN

Neszebár - Régészeti Múzeum: 6 BGN

Neszebár - Néprajzi Múzeum: 4 BGN

Pomorie: 6 BGN

Rila kolostor: 10 BGN

Össz.: kb. 70 BGN + fakultatív

Várna - Delfinárium (egyénileg)26 BGN

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek