Barokk paloták és városok - Bajorországban és Ausztriában

Program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Krems - Waidhofen (630 km)

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Utunkat megszakítva rövid kitérőt teszünk a Duna-parti városba, Kremsbe. Séta a központban. A város ékessége a Steini-kapu, a piarista templom és a városháza. Városnézésünk után az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon haladunk végig. Nem véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet, erről mi magunk is meggyőződhetünk. A kora délutáni órákban érjük el Waidhofent. A városba érve először megtekintjük a bazilikát. Séta a kellemes hangulatú belvárosban. A Rothschild kastély tornya a házak fölé magasodik. Programjaink befejezése után szállásunkra utazunk.

2. nap: Sasfészek – Chiemsee - München

Reggeli után kirándulunk a hírhedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königseeig és Salzburgig is. Fent eltöltött kellemes nézelődésünk után jövünk le a hegyről és a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően az Urak-szigetén a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat Münchenbe. A bajor fővárosba érve gyalogos városnézés a központban. Hagymakupolás dóm, városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat.

3. nap: Nymphenburg kastély – Oberammergau - Linderhof

Reggeli után a Nymphenburg kastélyt tekintjük meg. A kastélyt 1664-ben történt építését követően többször tovább bővítették. A leglátványosabb terme a Szépségek csarnoka, melyben hölgyek portréi láthatóak. A parkjában is érdemes egy kicsit sétálni. Kastélylátogatásunk után déli irányba indulunk. Oberammargauban, állunk meg legközelebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Délután utazunk tovább, a Linderhof-kastélyhoz. Ez a vadregényes környezetben található barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. Programunk után szálláshelyünkre utazunk (2 éj).

4. nap: Neuschwanstein – Zugspitze – Garmisch-Partenkirchen (120 km)

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó másik mesés barokk kastélya felé vesszük az irányt. Mindenkit lenyűgöz a Neuschwanstein-várkastély. A csodálatos „mesevárat” a parkolóból kis gyalogtúrával, vagy helyi kisbusszal érjük el. A bajor uralkodó Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést is. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A kastélyt elhagyva újabb érdekesség következik. Rövid időre átmegyünk Ausztriába, hogy onnan felvonóval közelítsük meg Németország legmagasabb csúcsát. A kabin 2962 m magasra visz fel bennünket, itt található a Zugspitze kilátó, ahol az Ausztria és Németország határát jelző táblát is megtalálhatjuk. Tiszta időben fantasztikus körpanorámában gyönyörködhetünk. Több 3000 m magas csúcs, köztük a Grossglockner is látható innen. Rövid pihenő, majd egy másik kabinos felvonóval a hegy túloldalára, 2500 m magasságra utazunk, ahol lehetőség van rövid sétára is. Innen vonattal megyünk a hegy túloldalára. A végállomás Garmisch-Partenkirchenben lesz. Leérkezésünk után gyalogos séta a téli sportolás német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. Innen pár perces buszozással érünk vissza szállásunkra.

5. nap: Hellbrunn – Budapest (680 km)

Délelőtt még a bajor tájban gyönyörködünk. Németországot elhagyva, a határt átlépve megállunk, hogy megtekintsük a Salzburg mellett található Hellbrunn-kastély parkját. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Marcus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Időtartam

5 nap/4 éj

Ellátás

reggeli

Utazás módja

Busszal

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. június 25. 99.500 Ft/fő
2017. augusztus 13. 99.500 Ft/fő
2017. szeptember 3. 99.500 Ft/fő
2017. szeptember 13. 99.500 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. június 25. bbp 2.750 Ft/fő
2017. június 25. egyágyas felár 25.000 Ft/fő
2017. június 25. félpanzió 19.500 Ft/fő
2017. augusztus 13. bbp 2.750 Ft/fő
2017. augusztus 13. egyágyas felár 25.000 Ft/fő
2017. augusztus 13. félpanzió 19.500 Ft/fő
2017. szeptember 3. bbp 2.750 Ft/fő
2017. szeptember 3. egyágyas felár 25.000 Ft/fő
2017. szeptember 3. félpanzió 19.500 Ft/fő
2017. szeptember 13. bbp 2.750 Ft/fő
2017. szeptember 13. egyágyas felár 25.000 Ft/fő
2017. szeptember 13. félpanzió 19.500 Ft/fő

Tudnivalók

Utazás:  Légkondicionált autóbusszal 

Szállás: *** szálloda

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)
Belépők: kb. 140 EUR

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek