Hajóval Regensburgba, nyári napforduló Nibelungengauban tűzijátékkal (6 nap)

Bajorország, Pozsony, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria
Dürnstein, Melk, Passau, Regensburg

Program

Kedvezménnyel 148 000 Ft helyett 139 400 Ft-ért.

1. nap. Kora reggeli indulás Budapestről autóbusszal, utazás rövid pihenőkkel a Pozsonyba. Hajóra szállunk (1868 fkm), s megindulunk a rohanó Bécsi-Dunán felfelé. Rövidesen a jobb part már Ausztria, feltűnik Dévény vára. A Morava folyótól már mindkét part Ausztria, hátunk mögött a Porta Hungarica. Rövidesen elérjük Hainburg városát, majd természetvédelmi terület erdei között kanyarogva feltűnik freudenaui duzzasztó. Átzsilipelés után hamar elérjük Bécs központi részeit, majd a Bécsi Erdő hegyeit. Az osztrák főváros felett még egyszer zsilipelünk, majd továbbhajózunk Tullnig (1965 fkm). Itt megcsodáljuk Krimhilda és Attila találkozásának szobrát, szállásunkra utazunk.

2. nap. Reggeli után autóbusszal Kremsbe, a Wachau fővárosába utazunk. Városnézés a Steiner Tor-tól a Gozzo várig, rövid szabadprogram, majd hajóra szállunk (2002 fkm). Krems után rögtön a hegyek között találjuk magunkat, a szőlő és sárgabarack termelés vidékén. Elérjük Dürnsteint, kikötünk, felmegyünk a hangulatos városkába lenézünk a híres kéktornyú templom mellől. Az apátság megtekintése után visszaszállunk hajónkra. Jönnek sorra a Wachau szép kis települései: Weißenkirchen, Spitz, majd a Vénuszáról híres Willendorf. Aggsbachnál kikötünk, s autóbusszal felmegyünk az aggsteini várhoz, ahol a Wachau vidékének legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Visszatérve hajónkra elhajózunk Schönbühel kolostora, majd híres kastélya mellett, aztán feltűnik a melki apátság. Kikötünk, autóbusszal szállásunkra megyünk. Félpanziót igénylők vacsoráznak.

A Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnepségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Ybbsbe utaznak, s ott hajóra szállnak. Sötétedéskor elindulunk Ybbsből. Hajózás lassú menetben, más hajókkal konvojban Pöchlarnig, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, a dombokon máglyákat gyújtanak. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szolgálnak fel a hajón. A hangulatos ünneplés befejeztével Pöchlarnban kiszállunk, és a 800 m-re lévő szállásunkra sétálunk. Érkezés éjfél körül.
Írásunk a napfordulós ünnepekről blogunkban!

3. nap. Reggel autóbusszal Ybbsbe utazunk. Megtekintjük Ausztria legrégibb vízierőművét, annak villamos energiatermelő egységét, megismerjük a vízlépcsők működését. Utána hajóra szállunk (2058 fkm), átkelünk az Ybbs-persenbeugi zsilipen Persenbeug vára alatt, aztán erdős hegyek között hajózunk a Strudengau szépséges vidékére. Greinben kikötünk, séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót és kikötünk Mauthausenben (2112 fkm). Innen Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap. Reggel Autóbusszal Aschachba utazunk, hajóra szállunk (2163 fkm), majd felzsilipelünk a Felső-Duna talán legfestőibb tájára. Erdős hegyek között kanyarogva érjük el a Dunauschlingét, a Duna könyököt, ahol a folyó éles kanyarokkal ír le egy S betűt. Hajónk útja várak alatt, kolostorok között vezet Jochensteinig, a zsilip előtt a Dunából kiálló sziklán épült kis kápolnáig, szoborig. Átzsilipelve elérjük Németországot, a szép tájon Passauig (2225 fkm) kanyargunk. A három folyó torkolata felett elhagyjuk hajónkat és városnézésre indulunk: a belváros szűk utcái, Gizella királynénk sírja, a bazilika a világ legnagyobb orgonájával, az Inn partja. Visszaszállva hajónkra Passau város felső végénél a Duna legrégibb zsilipjén haladunk át, hogy a bajor dombok között kanyarogjunk Vilshofenig (2249 fkm). Itt kiszállunk és autóbusszal szállásunkra megyünk.

5. nap. Reggeli után nekivágunk utunk utolsó hajós szakaszának. Deggendorfban (2284 fkm) beszállva kanyargunk Bajorország szép vidékein. Zsilipelünk Straubingnál, majd Geislingnél. Késő délután a Dunáról csodáljuk meg a német hírnév „templomát”, a Walhalla-t, a nemzetük nagyjainak emléket állító csarnokot. Rövidesen elérjük Regensburgot (2378 fkm), utunk végét. A történelmi belvárosba behajózva elbúcsúzunk hajónktól, és városnéző sétára indulunk. A hangulatos óvárosból este autóbusszal visszautazunk szállásunkra.

6. nap. Reggeli után autóbusszal hazaindulunk. Utunkat megszakítjuk Melkben, a vízről már napokkal korábban megcsodált apátságnál, melyben látogatást teszünk. Innen rövid pihenőkkel utazunk Budapestig, érkezés a késő esti órákban.

A Donauschlinge "sebesen":

Időtartam

6 nap/5 éj

Ellátás

Reggeli, fakultatív félpanzió

Utazás módja

Busszal, Hajóval

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. június 16. BBP biztosítás 3.300 Ft/fő
2017. június 16. Egyágyas felár 33.200 Ft/fő
2017. június 16. Félpanziós felár 27.200 Ft/fő
2017. június 16. Kikötői illeték 13.000 Ft/fő
2017. június 16. Rádióvevős fülhallgató 1.990 Ft/fő
2017. június 16. Tűzijáték a Wachauban 5.600 Ft/fő
2017. június 16. Útlemondási biztosítás 2.220 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. június 16 - 21. (6 nap/5 éjszaka)
Elhelyezés: *** szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Utazás:
hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Ellátás:
reggeli (fakultatív félpanzió)

Részvételi díj: 148 000 Ft/fő helyett 139 400 Ft/fő.

Kikötői illeték: 13 000 Ft/fő
Kötelező útlemondási biztosítás
: 2 220 Ft/fő

Kötelező balaeset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 3 300 Ft/fő
Egyágyas felár: 33 200 Ft/fő
Félpanziós felár:
27 200 Ft/fő
Rádióvevős fülhallgató felár: 1 990 Ft/fő (a felső fedélzeten enélkül nem hallható az idegenvezetés)
Nyári napforduló a Wachauban
– tűzijátékos hajózás fak. program felára: 5 600 Ft/fő (A program minimális létszáma 26 fő, maximális létszáma 56 fő.)

Belépő díjak: 35 EUR

A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel. (A hajó megtekinthető ITT és ITT.) A hajón magyar vendéglátóhely működik, így forintban lehet fizetni.

Utunk térképen (kattintson a térkép jobb felső sarkában a "nagyobb térkép megtekintése" gombra. A térkép útvonalunkat és megállóinkat ábrázolja.)


Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek