Hajóval Regensburgtól Budapestig, Dunai napforduló tűzijátékkal a Wachauban (5 nap)

Bajorország, Pozsony, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Felvidék
Pozsony, Dürnstein, Melk, Passau, Regensburg

Program

1. nap. Kora reggeli indulás autóbusszal Budapest belvárosából. Rövid pihenőkkel utazás az ausztriai Wachau vidékére a melki apátságig. Látogatás a hatalmas bencés kolostor épületegyüttesében. Továbbutazunk, Németországba érve rövidesen megállunk a három folyó városában, Passauban. Városnézés a félszigeten fekvő szépséges városban: Gizella királynénk sírja, a dóm a világ legnagyobb orgonájával, szűk utcák, történelmi hangulat. Napunkat Deggendorfban a szállásunknál fejezzük be.

2. nap. Reggel autóbusszal Regensburgba utazunk. Városnézésünk során végigsétálunk az ódon belvároson, felkeressük a dómot, a városházát, majd a híres kőhídnál hajóra szállunk (2378 fkm) és elindulunk a Dunán lefelé. Rövidesen elhajózunk a Walhalla, a német hírnév temploma alatt. A dombos, hegyes bajor tájakon kanyarogva zsilipelünk Straubingmál, majd Geislingnél. Kora este elérjük Deggendorfot, kikötünk (2280 fkm) és szállásunkra megyünk.

3. nap. Reggeli után hajóra szállunk Deggendorfban, a változatos Felső-Dunán a kachleti zsilipig hajózunk. Zsilipelés után módunk nyílik a vízről megcsodálni Passau-t, majd szépséges városkák, erdős hegyek között haladunk Jochensteinig. Áthaladunk a sziklaszirtre épített kápolnáról és szoborról is híres zsilipen, majd Ausztriába érve Engelhartszellnél kikötünk. Itt felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort, megnézzük a templomot, vásárlási lehetőség a trappista sajtokból, likörökből. Hajónkra visszaszállva rövidesen elérjük a Donauschlinge (Duna könyök) szépséges kanyarulatait. Várak tövében, szinte az erdőben hajózunk az aschachi zsilipig. A zsilip után hirtelen kiérünk a Mühlviertel hegyei közül a linzi síkságra. Kikötünk (2163 fkm), majd autóbusszal Linzbe megyünk, ahol belvárosi séta után foglaljuk el szállásunkat.

4. nap. Reggel autóbusszal Wallseebe megyünk. Itt megemlékezünk egy szörnyű dunai baleset áldozatairól, majd hajóra szállunk (2093 fkm) és elindulunk a Habsburg uradalmi kastély alól. Hamarosan elérjük a Strudengau szépséges vidékét. Ismét hegyek között kanyargunk, elhaladunk a greini Coburg kastély mellett, lehajózunk a Wörthi-szigetnél a „Hößgangon”, aztán a Struden végénél a persenbeugi Habsburg uradalom kastélyánál lezsilipelünk, majd a Nibelungengau vidékén folytatjuk utunkat. A Dunáról csodáljuk meg a Maria Taferl-i templomot és a melki apátságot. Ismét zsilipelünk, s ezzel el is érjük a Wachau szépséges világát. Megcsodálva a híres Schönbühel-i kastélyt és kolostort kisvártatva kikötünk Aggsbachnál. Autóbusszal felmegyünk az Aggstein-i várba, ahonnan a Wachau legszebb panorámája tárul elénk. Visszatérve továbbhajózunk a szőlő és a sárgabarack hegyes vidékén Kremsig (2002 fkm). Városnéző séta a Wachau fővárosának számító városban. Az esti fakultatív proramon részt nem vevők autóbusszal a szállásukra mennek.

A wachaui nyári napforduló ünnepére jelentkezők visszaszállnak a hajóra, amely megindul a Dunán felfelé. A félpanziót igénylők a hajón kapnak vacsorát. Spitznél beállunk a gyülekező személyhajók konvojába. Koccintunk, majd amikor kigyúlnak a nyári napfordulót ünneplő örömtüzek, és eldördülnek a tűzijátékok, elindulunk, a fénylő éjben és Dürnsteinig ereszkedünk hajónkkal. Kihajózás Dürnstein közelében este 11 óra után. Visszaszállva autóbuszunkra szállásunkra érkezünk éjfél környékén.

5. nap. Autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, ahol megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd Tullnba megyünk. Megnézzük Attila és Krimhilda találkozásának szép szoborkompozícióját és hajóra szállunk (1965 fkm). Közeledve a Bécsi-Erdőhöz zsilipelünk Greifensteinnél, elhajózunk Klosterneuburg mellett, elérjük Bécset. Áthajózunk az osztrák fővároson, annak számtalan hídja alatt, látva az ENSZ negyedet, a dunai kikötőket. Freudenaunál ismét zsilipelünk. Innen a gyors folyású „Bécsi Dunán” hajózunk Dévényig, a „porta hungaricáig”, majd elérve a történelmi Magyarországot tovább, Pozsonyig. Kikötünk (1868 fkm), városnéző séta a történelmi belvárosban: Szent Márton dóm, a reformkori országgyűlések színhelye, zegzugos utcák, szép terek. A séta végeztével autóbuszra szállunk és Budapestre utazunk. Érkezés a késő esti órákban.

Akik jelentkeztek a hosszabbításra, a Pozsony-Budapest hajóútra, azok elfoglalják szállásukat.

Fakultatív 6. nap: Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 215 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Megismerkedünk a Bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer elképzelésével, megvalósult részeivel. Utolsó és egy legnagyobb szintkülönbségű zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Egyesülve a Mosoni-Dunával szelídebb vizekre érünk, elhagyjuk a Felső-Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákba

(Blogbejegyzés a programról ITT.)

 

Időtartam

5 nap/4 éj, hosszabbítással 6 nap/5 éj

Ellátás

Fakultatív félpanzió

Utazás módja

Busszal, Hajóval

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. június 21. BBP bizt + 1 nap 550 Ft/fő
2017. június 21. BBP biztosítás 2.750 Ft/fő
2017. június 21. Egyágyas felár 22.600 Ft/fő
2017. június 21. Félpanziós felár 16.800 Ft/fő
2017. június 21. Hosszabbítás Budapestig 12.700 Ft/fő
2017. június 21. Hosszabbítás egyágyas felár 9.000 Ft/fő
2017. június 21. hosszabbítás félpanzió 4.400 Ft/fő
2017. június 21. Hosszabbítás rádióvevős fülhallgató 430 Ft/fő
2017. június 21. Hosszabbítás útlemondási biztosítás 195 Ft/fő
2017. június 21. Kikötői illeték 14.200 Ft/fő
2017. június 21. Rádióvevős fülhallgató 1.990 Ft/fő
2017. június 21. Tűzijáték program 5.800 Ft/fő
2017. június 21. Útlemondási biztosítás 2.090 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. június 21-25. (5 nap/4 éjszaka), hosszabbítással 2017. június 21-26. (6 nap/5 éjszaka)

Elhelyezés: *** szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás: hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

Részvételi díj: 139 400 Ft/fő

Egyágyas felár: 22 600 Ft/fő

Félpanziós felár: 16 800 Ft/fő

Részvételi a napfordulós tűzijátékon: 5 800 Ft/fő

Kötelezően fizetendő kikötői illeték: 14 200 Ft/fő

Rádióvevős fülhallgató: 1 990 Ft/fő (a felső fedélzeten enélkül nem hallható az idegenvezetés)

Kötelező útlemondási biztosítás: 2 090 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás:  2 750 Ft/fő

A részvételi díj  a belépőket (kb. 35 EUR) nem tartalmazza.

Hosszabbítás: hajóval Budapestig

Részvételi díj: 12 700 Ft

Egyágyas felár: 9 000 Ft

Félpanziós felár: 4 400 Ft

Kikötői illeték: 0 Ft

Rádióvevős fülhallgató hosszabbítás idejére: 430 Ft/fő 

Kötelező baleset-, betegség- és  poggyászbiztosítás:  550 Ft/fő

 Kötelező útlemondási biztosítás: 195 Ft/fő

A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel. (A hajó megtekinthető ITT és ITT.) A hajón magyar vendéglátóhely működik, így forintban lehet fizetni.

Utunk térképen (kattintson a térkép jobb felső sarkában a "nagyobb térkép megtekintése" gombra. A térkép útvonalunkat, megállóinkat és a dunai zsilipeket ábrázolja.):

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek