Hajóval a Duna legjaván

Erdély, Bácska, Bánát, Szerémség, Duna-áttörés, Bánság, Partium
Arad, Vajdahunyad, Herkulesfürdő, Orsova, Galambóc, Pétervárad, Szendrő

 

 

Program

1. nap: Szabadka - Újvidék - Pétervárad

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Határátkelés Röszkén, majd utazás Szabadkára, itt rövid városnézés: régi városháza, színház, Zsolnay-kutak. Utazunk tovább a Vajdaság fővárosába, Újvidékre. Városnézés: a 150 éves katolikus templom, a szerb és a magyar színház, a Duna Park. Péterváradon látogatás a várban, a Monarchia egykori egyik legnagyobb erődjében és a híres óratorony megtekintése. Titelnél átkelünk a Tiszán és a Dél-Bánát felé vesszük az irányt. Pancsova érintésével az egyik Al-dunai székely faluba, Székelykevére utazunk, majd utazás a szálláshelyünkre.

2. nap: Babakaj-szikla - Galambóc - Greben-hegyfok - Kis- és Nagy-Kazán-szoros - Orsova

A korai reggelit követően a szép Dél-bánáti dombvidéken utazunk a szerb-román határra, majd a Krassó-Szörényi-érchegység hegyei között kanyargunk. Ómoldvánál hajóra szállunk és elindulunk a Dunán lefelé. Rövidesen jobbról láthatjuk Galambóc várának csipkés falait, balról a Babakay-sziklát, aztán a Duna hirtelen 3 km-ről 300 0-re szűkül össze. Innen kezdve végig hegyek között hajózunk. Az egész napos hajóút során számos neves emléket, híres helyet és nevezetességet láthatunk: a Baross-táblát, a Greben-hegyfokot, a Kis- és Nagy-Kazán-szorost, az egykori jelzőállomásokat, Drenkó és Háromtorony várát és végül a Vaskapu-szoros bejáratát. Orsovánál búcsúzunk el a hajótól és utazunk tovább herkulesfürdői szálláshelyünkre.

3. nap: Herkulesfürdő - Mehádia - Karánsebes - Vajdahunyad

Napunkat Herkulesfürdői sétával kezdjük a Monarchia sziklák közé zárt híres fürdőhelyének főterén. Majd elindulunk a Mehádiai-hágón át észak felé. Kis pihenőt tartunk Karánsebesen, ahonnan az Erdélyi Vaskapun át utazunk buszunkkal a Hátszegi-medencébe. Vajdahunyadra érve látogatás Erdély talán legimpozánsabb várkastélyában, Hunyadi János egykori fészkében. Szállásunk a Székelykevéhez hasonlóan bukkovinai székelyek által lakott Csernakeresztúron lesz.

4. nap: Lippa - Arad

Reggeli után haza indulunk a Maros völgyében. Megállunk Solymos váránál, a várat megmászóknak szép kilátásban lehet része. A solymosi várhoz nagyon közel felkeressük a máriadnai kegytemplomot. Lassan elhagyva a hegyeket Aradra érünk. Városnézésünk során felkeressük a városházát, a Kultúrpalotát, a Vértanúk emlékművét és Zala György szoborcsoportját. A városnézés után átlépjük a határt, utazunk haza. Érkezés a késő esti órákban.


 

Időtartam

4 nap/3 éjszaka

Ellátás

félpanzió

Utazás módja

Busszal, Hajóval

Árlista

kezdő dátum alapár státusza
2017. július 19. 69.500 Ft/fő

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. július 19. BBP biztosítás 2.200 Ft/fő
2017. július 19. egyágyas felár 9.800 Ft/fő
2017. július 19. útlemondási biztosítás 1.045 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. július 19 - 22. (4 nap/3 éjszaka)

Elhelyezés: Székelykevén faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal, Herkulesfürdőn ***-os szállodában, Csernakeresztúron faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal.

Ellátás: félpanzió

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

Idegenvezetés: az utazás tartama alatt

Részvételi díj: 69 500 Ft/fő

Egyágyas felár: 9 800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 1 045 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2 200 Ft/fő

A részvételi díj  a belépőket (kb. 13 EUR/fő) nem tartalmazza!

A hajózos nap Duna-szakaszáról bővebben olvashat a Zuhatag című leírásunkban.

Az útvonal térképen:


Hajóval a Duna legjaván nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek