Basa Fogadó

JG
2017-03-27 16:07:00

Erdély legjobb étterme - állította egy idegenforgalmi szakember. Lehet, hogy így van, de a hogy az ember szívéhez hamar közel tud kerülni, az biztos. Ezért is járunk oda.

A Basa Kereszttátihoz címzett fogadó idén van 120 éve, hogy várja a vándort. Szólássá is lett a környéken, hogy "aki nem áll meg a Basánál, annak bizton kitörik a kereke". Ezekben az időkben készült még a kép Basa Kereszttátiról, Basa Keresztmámiról és a Gergé gyermekről.

A Hon Tours csapata végig élte a Basa legújabbkori fejlesztéseit, a technikailag új, környezetét, szokásokat tekintve hagyományőrző éttetem megszületését 1997-től a 2000-es évek végéig. Ekkor váltotta fel a gyertyafény korábbi kizárólagosságát a villamos energia, melyet sok éven át a patakra telepített kicsiny vízierőmű szolgáltatott. A villamos hálózat ide jó 50-60 év késéssel érkezett meg. És kialakult a székely konyhán alapuló étlap, benne - többek között - a Medvetáncoltató szelet hagymás pityókával, a füstölt csülök paszullyal, a kolbászos tejfökes, túrós puliszkával. A kenyeret a hangulatos kertben álló kemencében sütik.

19 éve mennek csoportjaink székely vacsoraestre a Basába a Székelyföld legszebb tájain című utunkkal. Öcsiék hegedű és harmonika szóval várják a csoportot, hogy aztán némi szíverősítő és pogácsa elfogyasztása mellett erdei szekerezésre menjenek. Énekszó, tánc, majd a hangulatos "kocsmában", ahol még a kármentő is részben megvan, jön az üvecs vacsora.

De nézzük az éttermet és pár képet a programról!


Nem, ez nem valami mű környezet mű programmal. Itt minden az, aminek látja és minden szívből jön.

Élje át! KLIKK!


Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.60 Ft 309.40 Ft
USD 274.10 Ft 276.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek